Beste biljartsport vrienden,  

Voor u ligt weer het bewaarnummer 2022-2023 waarmee we een nieuw biljartseizoen inluiden.
Het seizoen 2020-2021 is helaas als gevolg van de corona toestanden gedeeltelijk niet doorgegaan.
Toch hebben we nog 20 rondes kunnen volmaken. Ook de gewestelijke en landelijke finales zijn aangepast en verlaat doorgegaan.
Mocht het corona virus toch weer toeslaan dan zijn we er inmiddels beter op voorbereid.
Inmiddels heeft de sectie carambole in samenspraak met het NOC/NSF een protocol opgesteld waarmee we in de coronatijd wel zouden kunnen biljarten.
Ook hebben alle verenigingen aangegeven dat er onder aangepaste voorwaarden in hun lokaal gebiljart kan worden.
Voorwaarde hierbij blijven natuurlijk de basis regels zoals die door onze regering en het RIVM zijn afgegeven, 1.5 meter, handen wassen, bij klachten thuisblijven etc. van kracht.
Biljart is tenslotte geen contactsport en die 1,5m. is ook haalbaar met wat oppassen tussen de biljarts. Na dit alles in overweging te hebben genomen hebben we besloten toch een speelrooster te maken voor het seizoen 2022-2023 waarbij we er maar vanuit gegaan zijn dat we in september weer kunnen gaan ballen, maar dan wel wet de waarschuwing Blijf opletten en alert op het covid monster.
Mochten we pas later mogen starten dan vervallen de daardoor niet gespeelde wedstrijden. Maar de wedstrijden die we wel kunnen spelen zijn dan alvast maar in de pocket.
Blijft bovenal van belang dat de gezondheid van onze spelers voorop staat dus we gaan niet spelen als het echt niet kan.
Het experiment PK van afgelopen seizoen is na overleg met alle instanties afgewezen en we gaan weer terug naar het oude systeem van PK tegelijkertijd met de avondcompetitie.
Dus geen stistaan weken meer voor de team competitie.
Hopelijk hebben we weer een interessante competitie kunnen samenstellen waarmee u weer veel speelplezier kunt beleven aan de tafel.
Hierbij wens ik u allen dan ook een sportief en gezellig biljart seizoen. Met nod wel het nieuwe protocol in het achterhoofd dat hierna staat opgenomen als uitganspunt bij de wedstrijden. 

Met sportieve groet,
Henny Looijestein, wedstrijdleider