Afdrukken

Op 18 september zijn in de persconferentie van het kabinet regionale aanscherpingen van het anti-corona beleid aangekondigd. 

Sinds zondagavond 20 september 18.00 uur zijn in zes veiligheidsregio’s in Nederland extra maatregelen van kracht. 

 De maatregelen zijn van toepassing op de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. 

Er zijn 3 maatregelen afgekondigd:

De meldplicht geldt voor elke afzonderlijke ruimte in/op binnen, of buitensportaccommodatie waar meer dan 50 personen tegelijk zijn. Dat melden kan in één keer voor een langere periode, bijvoorbeeld: “tot eind december 2020 hebben we elke dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag meer dan 50 personen op de accommodatie”. Melden uiterlijk 48 uur voor die samenkomst. Bij de melding dient aangegeven te worden wie per samenkomst toezicht houd(t)en vanuit de vereniging.

Daarnaast kunnen de 6 regio’s specifieke maatregelen per regio nemen.

Het melden dient te geschieden aan de voorzitter van de veiligheidsregio. Op dit moment richten de veiligheidsregio’s dit meldingsproces in. 

Het actuele advies aan sportclubs in deze veiligheidsregio’s is daarom op dit moment nóg steeds: 

Info voor biljarters (i.v.m. het vervoer van teams) hoe ze coronaproof kunnen reizen

Wel of geen mondkapje in de auto als je met een teamlid of teamleden naar een wedstrijd rijdt? En hoe zit het bij taxi's of personenbusjes?

Als u met auto, taxi, personenbusje of touringcar reist, gelden de richtlijnen van het RIVM. Sinds 1 juli geldt: draag een mondkapje als u met mensen uit een ander huishouden in een auto of bus zit.

Alle overige richtlijnen vindt u in dit artikel

Verlenging tijdelijke wet digitale ALV De tijdelijke wet die het mogelijk maakt om de ALV digitaal te faciliteren is onlangs verlengd tot 1 oktober. Uitgangspunt is dat deze verlenging zolang de coronasituatie niet verandert steeds met een maand verlengd gaat worden

Onlangs maakten wij bekend dat vanwege tegengaan van coronarisico's districten en verenigingen onder voorwaarden de mogelijkheid hebben hun ALV's digitaal te doen.

Sportaccommodaties & sportverenigingen kunnen steunmaatregel aanvragen De Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO) en de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties (TVS) kunnen aangevraagd worden. Op de website van DUS-I is de nodige informatie over deze regelingen te vinden

Vanaf heden kan er via de website van DUS-I een beroep op beide regelingen worden gedaan. De periode dat er een aanvraag kan worden ingediend is echter maar kort. Een aanvraag voor de TASO kan tot en met 4 oktober 2020 worden ingediend, terwijl een subsidie in het kader van de TVS tot en met 15 oktober kan worden aangevraagd. Protocol Wedstrijden Corona Op de reglementenpagina van de KNBB staat het Protocol Wedstrijden i.v.m. Corona, versie 15 september 2020.

Overige belangrijke documenten/links:

Het protocol verantwoord biljarten (laatste versie van 14 september 2020) kunt u HIER lezen.

Het sportprotocol NOC*NSF kunt u HIER lezen.

De laatste versie van de model noodverordening kunt u HIER lezen. (In de versie van 20 augustus een voor biljarten belangrijke passage op p. 12: 1,5 meter afstand moet worden gehouden als dat een normale sportbeoefening niet in de weg staat. Denk hierbij aan bowlen, biljarten, darten en bridge.)

 Overig Tijd voor Krijt

Zoals in de voorjaars ALV aangekondigd komt er een campagne waarmee biljarten wordt ingezet als middel tegen eenzaamheid. Op de ALV zijn de biljartkrijtjes onder de aanwezige districten verspreid. We kunnen het goede nieuws melden dat de campagne Tijd voor Krijt tijdens de week tegen eenzaamheid (1-8 oktober) gelanceerd wordt. Het Ministerie van VWS heeft in haar campagnevideo (welke een paar weken op TV te zien zal zijn) biljarten prominent ingezet. We zoeken nog aanvoerders die betrokken willen worden in dit maatschappelijke project, zie hiervoor het nieuwsbericht op www.knbb.nl

Wij hopen dat we met het delen van deze informatie u helpen om de belangrijkste informatie te filteren. Op www.knbb.nl/coronavirus worden bijna dagelijks updates en nieuwsartikelen geplaatst waardoor u up to date blijft. 

Als er bij u naar aanleiding van Corona vragen zijn dan kunt u deze het beste stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen er alles aan doen om deze zo snel als mogelijk te beantwoorden. 

Blijf gezond en mocht u aanvullende vragen hebben dan horen wij dat graag. 

Met sportieve groet,

Willem La Riviere

directeur

Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB)

Wilt u het laatst gepubliceerde nieuws m.b.t. het KNBB Corona beleid lezen KLIK DAN HIER

T 0306008404 - M 0610559031

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.knbb.nlwww.carambole.nlwww.poolbiljarten.nlwww.driebanden.nlwww.snooker.nl

Bondsbureau: 030-6008400, tijdens werkdagen bereikbaar tussen 09:30-12:45 en 13:15-16:00.

Post- en bezoekadres: KNBB, Archimedesbaan 7, 3439 ME Nieuwegein

Facebook: www.facebook.com/knbb.biljartbond

Twitter: https://twitter.com/KNBB_biljart http://helpdeskdriebanden.knbb.nl/

http://helpdesksnooker.knbb.nl/

http://helpdeskcarambole.knbb.nl/

http://helpdeskpool.knbb.nl/