Op 13 en 14 oktober 2018 was biljartvereniging RBV uit Leimuiden het decor voor het NK 3 banden klein extra klasse, waar de omstandigheden voor de deelnemers qua materiaal perfect waren, Gabriel Biljarttafels met nagenoeg nieuwe lakens.


Adrie Demming (Roosendaal), Albert Kooistra (Surhuisterveen), John Schollink (Almelo), Henk Overmars (Andijk), Gert Jan van der Veen (Leeuwarden), Rene Gerrits (Spijk), Wilco Meusen (Maastricht), Rob Levering (Akersloot) waren de deelnemers die zich via voorronden wisten te plaatsen. Omdat het toernooi op  2 dagen werd verspeeld over 5 speelronden, had de KNBB een nieuw spelsysteem bedacht, die wat betreft de deelnemers snel aan evaluatie toe is. 

Op zaterdag speelden de 8 deelnemers in 2 poule’s, speelden iedereen 3 partijen. In de A poule einden John Schollink en Adrie Demming ieder met 4 punten, in de B poule waren dat Rene Gerrits en Gert Jan van der Veen. Zij werden op zondag ingedeeld in de winnaarspoule, alleen werd hun onderlinge resultaat van de zaterdag hierin mee genomen. Dat betekende dat spelers op zondag met 2 punten begonnen, anderen met 0. Uiteindelijk was Adrie Demming de enige die op zondag ook 2x wist te winnen en zich daarmee tot kampioen kon laten huldigen. Demming kwam ook met het hoogste moyenne de finale binnen en wist ook het hoogste moyenne te spelen, 1.470. Ondanks alle perikelen over het systeem, was de kampioen wel de terechte winnaar.

 Winnaarspoule:

1. Adrie Demming, 6 punten, 1.470
2. Rene Gerrits, 2 punten, moy 1.400
3. John Schollink, 2 punten, moy 1.382
4. Gerrit Jan van de Veen, 2 punten, moy 1.180

 Verliezerspoule:

1. Albert Kooistra, 5 punten, moy 1.190
2. Henk Overmars, 4 punten, moy 1.373
3. Rob Levering, 2 punten, moy 0.903
4. Wilco Meuzen, 1 punt, moy 0.948 

Benny Beek reikten namens de KNBB de prijzen uit en dankten vooral de vele vrijwilligers, wedstrijdleider Jan Verdel, arbiters, biljartcentrum Keijzer, schrijvers en publiek. Zeker gezien het mooie warme weer waren er andere alternatieven, maar kozen toch velen .voor de biljartsport en dit NK

PRIVACYBELEID VOOR VERENIGINGEN ìn 4 stappen!

Je biljartvereniging laten voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, hoe doe je dat?
Als je jezelf maximaal wilt informeren kun je naar de pagina Alles Over de AVG gaan. Hier vind je alle relevante documenten en informatie, bijvoorbeeld het “Algemene Privacybeleid voor verenigingen” stuk, en ook een overzicht van de meest gestelde vragen over de AVG. Gelukkig, ook met alle antwoorden.

Lees meer...